Vertikalne balkonske ograje

 

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev “K”

 

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev “L”

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev “L1”

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev “L2”

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev “P”

Balkonske ograje imajo postavljene vertikalne aluminijaste letve ali paličje različnih debelin, širin in premerov ter so na voljo v različnih profilih. Vertikalne ograje nadaljujejo tradicijo klasičnih lesenih in tradicionalnih kovanih ograjnih sistemov, za kar dodatno poskrbijo tudi različni dekorativni vzorci znotraj alu polja ter različne standardne, kovinske in druge barve po RAL lestvici.

Deli alu balkonske ograje so sestavljeni brez varjenja

Alu ograje postavljajo nove standarde na področju izdelave, saj so izdelane v dizajnu nevidnih stikov, pri čemer aluminijaste letve vijačimo na prečne alu nosilce tako, da vijaki in vari niso vidni, kar daje enak videz balkonske ograje iz obeh strani.

Vertikalne balkonske ograje s profilom letev »ALU-K«

Zunanje ograje so lahko sestavljene iz vertikalnih aluminijastih letev ali vertikalnih palic, ki se med seboj razlikujejo v širini, debelini in premerih. Palice so zgoraj lahko zaprte z različnimi pokrovi, kot je stožec, krogla ali čep, medtem ko je balkonska ograja zgoraj zaključena z ročajem. Ograjni stebri so zgoraj zaprti z ravno ali polkroglo kapo, v spodnjem delu pa zaključeni s talno rozeto.

Vertikalne ograje iz alu paličja v profilu »P«

Alu vertikalne balkonske ograje, ki so zgoraj zaključene z ročajem, so sestavljene iz vertikalnih palic, kar daje videz nekoliko rustikalnih in tradicionalnih kovanih ograj. Izbirate lahko med različnimi dekorativnimi zaključki pokrovov na palicah, dekorativnimi vzorci v aluminijastem polju ter zaključki na ograjnih stebrih.

Vertikalne ograje s profilom letev ali palic »ALU-L«

Balkonske ograje v profilu »L« so izdelane iz vertikalnih aluminijastih letev, ki so vijačene na prečni nosilec z vijaki, ki so vidni iz prednje strani. Zunanje ograje v profilu »L1« in »L2« pa so sestavljene iz vertikalnih palic in zato dajejo bolj sodoben videz s čistimi linijami. Odločite se lahko tudi za dekorativne detajle iz perforirane pločevine, ki krasijo aluminijasto polje.

Talna in stranska montaža alu ograje

Poskrbimo tudi za montažo alu balkonske ograje, pri čemer ograjni sistem lahko montiramo na masivne aluminijaste ograjne stebre na betonskih tleh ali pa ograjo montiramo v zunanjo stransko steno s pomočjo bočnih nosilcev.