Horizontalne dvoriščne ograje

Lahko izbirate med dvema izvedbama

  • OČEM NEVIDNO: zastira poglede tako iz zunanje, kot tudi iz notranje strani (ograja s profilom letev »I« in »C« )
  • VIDNO-NEVIDNO: zastira poglede od zunaj, omogoča pogled navzven (ograja s profilom letev »P«, »R«,»S«, »Z«, »TS«, »T2S« in »ECO«)

 

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “I”

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “C”

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “P”

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “S”

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “R”

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “Z”

 Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “T2S”  Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “T”

 

Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev “ECO”

 

Sodobno zasnovane dvoriščne ograje s horizontalno postavljenimi letvami predstavljajo najnovejši ograjni sistem, ki zadovolji vse potrebe in okuse. Ponujamo svetovanje, izdelavo, dobavo in montažo ograjnih sistemov, mogoče pa so tudi kombinacije različnih dimenzij in profilov. Za vrtne ograje lahko zasnujemo dodaten osebni prehod z vgrajenima nabiralnikoma ter predel za smeti, ki se zapre z vrati v ujemajočem se profilu.

Varnost in zaščita pred radovednimi pogledi

Horizontalne ograje učinkovito varujejo vaše posestvo in lastnino, namenjene pa so tudi za to, da se z njimi zavarujete pred radovedni pogledi iz okolice. Kovinske ograje v horizontalni liniji so na voljo v dveh izvedbah. Dvoriščne ograje v alu profilih letev »I« in »C« so na voljo v izvedbi »očem nevidno«, kar pomeni, da sistem zastira poglede tako iz zunanje kot iz notranje strani. Vrtne ograje v alu profilih letev »P«, »R«,»S«, »Z«, »TS«, »T2S« in »ECO« pa so na voljo v izvedbi »vidno-nevidno«, kar pomeni, da ograje onemogočajo poglede od zunaj, vendar pa vi zunanjo okolico lahko opazujete od znotraj.

Zasnova dvoriščne ograje z in brez stebrov

Kovinske vrtne ograje so v določenih linijah horizontalnih profilov izdelane kot neskončne ograje brez vidnih stebrov, druge pa imajo vidne stebre oziroma nosilno konstrukcijo, ki je izdelana iz zelo kakovostne aluminijeve zlitine.

Aluminij, macesen in lesno-plastičen kompozit

Skorajda vsi profili letev iz horizontalne linije so izdelani iz izjemno trpežnega in korozijsko odpornega aluminija, ki ne potrebuje vzdrževanja in ima zelo dolgo življenjsko dobo. Kovinske ograje v »P« profilu pa lahko kombiniramo z aluminijem in lesom oziroma macesnom, pri čemer letve pobarvamo na način, da dobijo videz lesene površine. Vrtne ograje v »ECO« profilu pa združujejo kombinacijo aluminija v notranjosti letev in lesno-plastičnega kompozita na zunanji strani.

Garancija na obstojnost barv

Dvoriščne ograje lahko po želji pobarvamo v standardne barve ali v barve po RAL lestvici. Aluminijevo zlitino predhodno kemično pripravimo in nato izvedemo postopek prašnega barvanja s poliester tehničnim prahom in sušenja barve v peči na visokih temperaturah. Zato so barve obstojne na vremenske vplive in praske ter imajo gladek videz. Na obstojnost barv pred luščenjem dajemo desetletno garancijo.

Montaža kovinske ograje

Horizontalne kovinske dvoriščne ograje montiramo neposredno na betonsko ploščo, primerne so pa tako za montažo v tla kot tudi s strani. Montiranje vrtne ograje lahko izvedemo tako na masivnih aluminijastih stebrih kot na betonu, kamnu ali škarpah.