Profili letev horizontalnih ograj

»C« alu profili za ograje

Horizontalne ograje so sestavljene iz vodoravnih letev iz aluminija v profilu »C« v višini 68 in debelini 30 mm. Razmik med letvami je do 15 mm. Vrtne ograje so zasnovane po principu očem nevidno, saj zastirajo poglede iz obeh strani. Videz je iz obeh strani različen, razlika med profili »CS« in »CV« pa je v tem, da so zunanje ograje s »CS« profilom zasnovane brez vidnih vmesnih stebrov.

»I« alu profili za ograje

Dvoriščne ograje s profilom »I« zastirajo poglede z obeh strani in so zaključene z ročajem. Po želji lahko na profilu »I« izdelamo različne dekorativne vzorce. Horizontalne aluminijaste letve so visoke 150 mm, debele 30 mm, razmik med njimi pa je lahko 15 ali 120 mm.

»P« alu profili za ograje

Zunanje ograje iz aluminija v »P« profilu iz obeh strani izgledajo enako ter nimajo vidnih vijakov in varov. Medtem kot imajo ograje s »PV« profili vidne stebre, so stebri pri ograjah s »PS« profili nevidni.

»T« alu profili za ograje

Moderne horizontalne ograje s poljem brez varjenja so sestavljene iz vodoravnih aluminijastih letev v »T« profilu. Visoke so 30 mm in v debelino merijo 30 mm. Vrtne ograje so zasnovane tako, da so vidne od znotraj navzven in nevidne iz zunanje strani. Zunanje ograje s profilom »TS« so izdelane brez vidnih vmesnih stebrov.

»Z« alu profili za ograje

Moderne dvoriščne ograje brez vidnih stebrov so zasnovane tako, da so vidne od znotraj navzven in nevidne od zunaj. Sestavljene so iz horizontalnih letev v profilu »Z«. Aluminijaste letve po višini merijo 55 mm, po debelini pa 50 mm.

»S« alu profili za ograje

Posebnost zunanje ograje brez vidnega vijačenja in varjenja, ki je sestavljena iz aluminijastih letev višine 145 mm in debeline 30 mm, je v tem, da oblika profila »S« omogoča lomljenje svetlobe, zato se na ograji ustvarjajo različni lomi svetlobe, senc in barv.

»R« alu profili za ograje

Horizontalne ograje v profilu »R« so zasnovane po konceptu vidno-nevidno, zato omogočajo vidnost le od znotraj navzven in ne obratno. Sestavljene so iz aluminijastih letev v višini 70 mm in debelini 30 mm. Dvoriščne ograje v profilu »RS« so izdelane z vidnimi stebri, medtem ko ograje v profilu »RV« nimajo vidnih stebrov.

»ECO« alu profili za ograje

Vrtne ograje so zasnovane kot neskončne moderne ograje brez vmesnih vidnih stebrov. Sestavljene so iz horizontalnih letev v profilu »ECO«, kar pomeni, da so letve višine 50 mm in debeline 35 mm znotraj ojačane s profilom iz aluminija, zunaj pa so izdelane iz lesno-plastičnega kompozita.