Vertikalne dvoriščne ograje s profilom letev »ALU-L2«

Vertikalne ALU vrtne in dvoriščne ograje s profilom letev »ALU-L2«

Vertikalne dvoriščne ograje čistih linij so izdelane iz aluminijastih navpičnih palic, zaključenih z ravnim zaključkom, krasijo pa jih detajli iz perforirane pločevine. Vrtne ograje imajo kvadratne stebre zaprte z ravno kapo katere zaključuje talna rozeta. Sodobno oblikovane, minimalistične ALU zunanje ograje so izdelane iz “večnih” materialov, kot so aluminij in njegove zlitine. Aluminij je nadvse priljubljena večstranska kovina za dvoriščne ograje, saj je zaradi pasivacije površine odporen proti koroziji, je težko vnetljiv in nemagneten, ima nizko težo in edinstveno dimenzijsko stabilnost ter zagotavlja enostavno rokovanje. Njegova mala gostota dopušča lahkotno strojno obdelovanje, kovanje in ulivanje, brez težav pa ga recikliramo, ne da bi izgubil svoje lastnosti. Zaradi izredne kovnosti in izvrstnih mehanskih lastnosti omogoča, da so ALU zunanje ograje, prilagojene arhitekturnim objektom, njihovo vzdrževanje pa izjemno preprosto, saj zadostuje že čiščenje s Ph nevtralnim čistilnim sredstvom ter vodo. Robustni, trpežni materiali vrtnih ograj so kos vsem vremenskim razmeram, temperaturnim vplivom in UV žarkom. Ker so odličen toplotni prevodnih pa poskrbijo, da ograja za vrt ali dvorišče ni nikoli premrzla ali prevroča. Posebnost vertikalne dvoriščne ograje je tudi hitra montaža brez opaznih, izstopajočih vijakov.

 

Barvanje dvoriščnih ograj z okolju prijaznimi prašnimi barvami in protikorozijsko zaščito

Pomembno je, da ograja za vrt ali dvorišče dopolnjuje ter se neopazno povezuje z arhitekturo doma. Ker je aluminij neizmerno prilagodljiv material, omogoča izdelavo v najrazličnejših modernih in tradicionalnih načinih ter kakovostno prašno barvanje dvoriščnih ograj. Prašno barvanje s protikorozijsko zaščito dopušča bogat izbor barv za barvanje ALU zunanjih ograj po lestvici RAL, ki ščitijo pred rjavenjem, udarci in poškodbami. Izjemno obstojne barve ter vzdržljivi materiali zagotavljajo, da z leti ne bo treba zapravljati časa s prenavljanjem, brušenjem in barvanjem vrtne ograje, saj bo še vedno videti kot nova. Aluminij, ki se uporabi za izdelavo dvoriščnih ograj, se najpogosteje barva s prašnimi barvami. Okolju prijazne zelo kakovostne poliestrske barve ne vsebujejo hlapljivih organskih topil in razredčil, odlikuje pa jih še dobra UV obstojnost. Barvanje vseh ALU zunanjih ograj je razdeljeno na dva segmenta, in sicer na:

  • Pripravo površine vrtne ograje

Priprava in zaščita aluminija za dvoriščne ograje se pripravi s pomočjo kemičnega postopka, kjer se aluminij pomaka v devetih bazenih z odgovarjajočimi kemijskimi sredstvi. Po kemijski obdelavi brezkromatni sloj omogoča enostaven, vrhunski oprijem barve.

  • Nanos poliestrske barve

Visokokakovostna barva oziroma prah se nanese enakomerno po celi površini (60 do 80 mikronov) z ročnimi ali avtomatskimi pištolami, ki delujejo na osnovi elektrostatike v posebni kabini. Prah se polimerizira v peči po približno 10 minutah pri temperaturi 180 °C do 200 °C.

 

Želite dvoriščno ograjo, ki izstopa? Odločite se za sestavne elemente ograje v različnih barvnih kombinacijah in popestrite vrt!