Balkonske ograje

Horizontalne balkonske ograje

Vertikalne balkonske ograje

Panelne balkonske ograje

Obliko in dimenzije balkonske ograje prilagodimo vašim željam. Sami lahko določite število horizontalnih ali vertikalnih letev oziroma razmike med letvami, izbereteatno barvanje aluminija v standardni barvi ali v barvah po RAL lestvici ter kombinirate različne višine in profile ograj, glede na to, ali želite balkon bolj ali manj zastreti pred zunanjimi pogledi. Horizontalne ograje za balkone so oblikovane v sodobnem dizajnu in dajejo videz neskončnosti, vertikalne balkonske ograje pa dajejo videz tradicije kovanih ograj.

Talna ali stranska montaža

Poleg svetovanja, celotne izdelave in dostave nudimo tudi montažo alu balkonske ograje, ki jo montiramo bodisi v betonska tla, na masivne aluminijaste stebre ali pa ograjo montiramo v stransko ploskev oziroma zunanjo steno z bočnimi nosilci.

Koncept nevidnih stikov

Alu balkonske ograje postavljajo nove standarde na področju montaže in izdelave, pri čemer koncept temelji na nevidnih stikih. Pri izdelavi uporabljamo takšen način vijačenja letev na prečne nosilce, da je polje sestavljeno brez vidnega vijačenja in varjenja. Nekateri modeli ograj so zasnovani tudi brez vidnih vmesnih stebrov oziroma aluminijastih nosilcev, kar daje sodoben videz neskončnosti.

Horizontalne balkonske ograje

Moderno zasnovane ograje za balkone s horizontalno postavljenimi letvami različnih dimenzij z vidnimi ali nevidnimi nosilnimi konstrukcijami so na voljo v dveh izvedbah. Določeni alu profili letev zastirajo poglede iz obeh strani, spet drugi alu profili letev pa zastirajo poglede od zunaj in omogočajo vidnost le iz notranje strani. Horizontalne ograje lahko montiramo tudi tako, da je pokrita betonska plošča na balkonu.

Vertikalne balkonske ograje

Alu balkonske ograje v dizajnu nevidnih stikov in s postavljenimi vertikalnimi aluminijastimi letvami ali palicami različnih širin, debelin in premerov so na voljo v različnih profilih. Vertikalne ograje so v zgornjem delu zaključene z ročajem iz aluminija, zgornje palice pa so zaprte z različnimi dekorativnimi zaključki pokrovov. Izbirate lahko med različnimi dekorativnimi vzorci znotraj alu polja.

Alu in steklene panelne balkonske ograje

Panelne ograje za balkone, ki jih lahko izdelamo v nadstandardnih dimenzijah, so zasnovane v sodobnem dizajnu brez vidnih vmesnih stebrov, kar daje videz neskončnosti. Panelne balkonske ograje lahko v osrednjem polju zapolnimo s ploščami trpežnega aluminija, kar nudi veliko zasebnosti, saj so na površini le manjše enakomerne perforacije. Na voljo so tudi panelne steklene ograje, ki imajo izdelano konstrukcijo iz aluminija, po celotni dolžini v polju pa se razteza povsem zakrito ali transparentno lepljeno steklo.