Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev »I«

Horizontlane ALU ograje s profilom letev I

H-line ALU-I-120

Horizontalna ali vodoravna dvoriščna ograja s profilom letev I je sestavljena iz letev višini 150 mm ter debeline 30mm. Razmik med horizontalnimi letvami je 120 mm. Stebri ograje so kvadratni, njihov profil pa je dimenzije 8 x 8 cm. Stebri so zaključne s talno rozeto.

Po vaših željah in po načrtu arhitekta lahko na tem profilu letev izdelamo tudi dodatne različne vzorce.  Vzorci so lahko debelejši ali tanjši, abstraktni ali z realnimi motivi, torej popolnoma odvisno od vaših želja. Tudi barva ograje je odvisna od vaših želja in potreb. Najpogosteje se stranke odločajo za temno in svetlo sive odtenke ter za rjave različice.

V kolikor želite horizontalno ograjo profila I v kombinaciji s katerim drugim materialom, torej ograja ne bi bila narejena popolnoma iz aluminija, je seveda tudi to izvedljivo. Spodaj si lahko ogledate nekaj slik, kjer je aluminijasta horizontalna dvoriščna ograja izdelana v kombinaciji z drugi materiali.

 

 

 

 


H-line ALU-I-15

Tako kot ograjne letve H-line ALU-I-120 so tudi letve H-line ALU-I-15 narejene popolnoma iz aluminija. Debelina in višina letev je 30 mm x 150mm. Prav tako, lahko po želji naročnika in po načrtu arhitekta na profilu dodatno izdelamo vzorce ali napise. Stebri te aluminijaste ograje so kvadratnega profila 8 x 8 cm, spodaj zaključeni z rozeto, na vrhu pa zaprti z ravno kapo.

Liniji horizontalnih ograj se med seboj razlikujeta predvsem v razmiku med letvami. Linija H-line ALU-I-15 ima namreč precej manjši razmik med letvami in sicer le 15 mm. Tako je vidno polje med zunanjostjo in vašim dvoriščem precej manjše.

Tudi pri tej seriji dvoriščnih ograj z letvami I si lahko izbirate barvo ter možnost kombiniranja z drugimi gradbenimi materiali.

 

 

 

 

Nekaj primerov H-line ALU-I: