Horizontalne dvoriščne ograje s profilom letev »C«

H-line ALU-CS – stebri so skriti

Horizontalna dvoriščna ograja »CS« predstavlja najnovejši ograjni sistem in je v celoti izdelana iz aluminija. Zunanja ograja je zasnovana po principu očem nevidno, oziroma skoraj nevidno (zastira poglede z obeh strani). Zasnovana je kot neskončna moderna ograja, brez vidnih vmesnih stebrov, saj se le ti nahajajo med horizontalnimi letvami. Videz ograje je z obeh strani različen.

Polje ograje je sestavljeno brez varjenja. Je večna ALU ograja, ki ne potrebuje vzdrževanja. Ograja je sestavljena iz vodoravnih aluminijskih letev s profilom »C« višine 68 mm, debeline 30 mm. Razmik med letvami je do 15 mm. Ograjni stebri so kvadratni profili dimenzije 8 x 8 cm, zgoraj zaprti ali s polkroglo ali ravno kapo. Steber spodaj zaključuje talna rozeta.

 

 

 

 


Horizonatalne aluminij ograje s C profilom letev ter z vidnimi stebri

H-line ALU-CV-15- stebri so vidni

Horizontalna H-line ALU-CV-15 je kot se po imenu vidi zelo podobna ograji H-line ALU-CS. Glavna razlika med njima je da so pri tej liniji aluminijskih ograj stebri vidni z obeh strani. Horizontalne oz. vodoravne letve profila C so visoke 68 mm in debele 30 mmm. Razlik med letvami se do 15mm. Profil stebrov pa je dimenzije 8 x 8 cm. Stebri so tudi v tem primeru zgoraj zaprti s polkroglo ali ravno kapo, spodaj pa zaključeni s talno rozeto.

H-line ALU-CV-15 horizontalne ograje so narejene popolnoma iz aluminija in po končni namestitvi ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja. Vodoravne letve so zasnovane tako, da je pogled od zunaj na notri in obratno skoraj popolnoma preprečen – torej po principu očem nevidno (zastira poglede z obeh strani). Videz ograje je z obeh strani različen, na kar vpliva oblika oz. C profil letev. Sami seveda lahko določate končno barvo ograje. Najpogosteje se stranke odločajo za svetlo ali temno sive odtenke, popularni pa sta tudi rjava in zelena barva.

 

 

Nekaj primerov H-line ALU-CV:

 

Nekaj primerov H-line ALU-CS: